Literatura


KO INTERNET POSTANE DROGA

Avtor: Federico Tonioni

Imate neke vrste paničen napad, če se ne morete povezati na splet? Patološka uporaba interneta lahko povzroči fizične in psihične znake, ki so podobni tistim, ki se pojavijo ob uporabi psihoaktivnih snovi. Vsaka čezmerna uporaba interneta ne pelje vedno v zasvojenost; včasih gre za prehodna stanja, lahko pa to predstavlja začetek kakšne druge psihične motnje. Ambulanta za odvisnosti v Zdravstvenem domu Nova Gorica skuša s to publikacijo aktivno prispevati k večji osveščenosti na tem področju ter dati staršem, vzgojiteljem ter tistim, ki na tem področju delajo, koristen pripomoček.

Registrirani kontni igralci lahko brezplačni izvod naročite
po e-pošti: pomoc@sl123.si


KO ZAIGRAŠ ŠE ZADNJO SRAJCO

Avtor: Mary Heineman

Ocenjujejo, da je 6 milijonov Američanov kompulzivnih hazarderjev, ki stavijo na konjskih dirkah, na športnih stavah, pri igrah s kartami, v kazinojih, na loteriji in tomboli. Ko začnejo s hazardiranjem, so stari povprečno 13 let in ko prvič poiščejo pomoč, so že globoko v dolgovih, skupaj z njimi pa nesrečo delijo njihovi najbližji, najpogosteje zakonski partnerji, otroci, prijatelji. Je pri nas drugače?

Registrirani kontni igralci lahko brezplačni izvod naročite
po e pošti: pomoc@sl123.si


ZASVOJENOST S SPLETNIMI IGRAMI NA SREČO – ZNAČILNOSTI IN ZDRAVLJENJE

Avtorji: Miha Kramli, Bernard Spazzapan, Srečko Kunčič

Igre na srečo za denar so se v svetu v zadnjih desetletjih razširile z neverjetno naglico. Od igranja s kockami, ki sega v nastarejšo zgodovino, do današnjega časa, ko se vedno bolj uveljavlja igranje na srečo po spletu, lahko opazimo kontinuiteto. Razloga za igranje sta vedno vsaj dva: zabava in upanje na zmago. Današnji človek si še posebno želi te vrste zabave …

Registrirani kontni igralci lahko brezplačni izvod naročite
po e-pošti: pomoc@sl123.si


ZMAGOVITA POT

V moderni državi je igranje na srečo urejeno s posebnimi zakoni. Poskrbljeno je za zdravljenje tistih, ki so postali z igrami na srečo zasvojeni. ki torej “hazardirajo”. Potrebna je tudi preventiva, ki se izvaja prek razumljivih, odkritih in jasnih informacij ter opozoril za tiste, ki igrajo na srečo, pa tudi za vse tiste, ki sodijo v t. i. splošno populacijo.

Registrirani kontni igralci lahko brezplačni izvod naročite
po e-pošti: pomoc@sl123.si