Baseball

V igri nastopata dve moštvi, vsako s po devetimi igralci. Moštvi se menjavata v obrambi in napadu. Tekma traja 9 iningov (period, menjav). V vsakem iningu moštvo igra enkrat v obrambi in enkrat v napadu (“top”, “bottom”). 
Za rezultat dogodka se upošteva izid po rednem delu (po 9-ih inningih oz. po 8 +1/2 ininga, če je pri tem v vodstvu domača ekipa). Morebitni podaljški (extra inings) se ne upoštevajo, razen če to ni posebej določeno pri stavi (“Katera ekipa bo prej dosegla X-to točko”, Katera ekipa bo dosegla X-to točko”,…). Stava na Polčas pomeni napoved rezultata po 9-ih “pol ininigih” (4+1/2 ininga). 
V primeru da je tekma prekinjena oz. prestavljena in se ne nadaljuje v tem igralnem dnevu, je stava na ta dogodek (razen če rezultat dogodka še ni znan) nična.

Stava na končni rezultat tekme, vključno s podaljškom (1 = zmaga prve ekipe, 2 = zmaga druge ekipe)

Katera ekipa bo zmagala v preostanku tekme (vključno s podaljški) oz. določeni časovni periodi?

Katera ekipa bo prej dosegla določeno število točk (podaljšek vključen)? Če se tekma (perioda) konča preden je dosežena X-ta točka, se stavi na ta dogodek obračuna kvota 1,00.

Katera ekipa bo dosegla določeno točko na tekmi (podaljšek vključen)? Če se tekma (perioda) konča preden je dosežena X-ta točka, se stavi na ta dogodek obračuna kvota 1,00.

Katera ekipa bo zmagala na tekmi in kakšna bo vsota točk na tekmi (podaljšek vključen)

Ali bo na tekmi (podaljšek vključen) oz. v določeni časovni periodi doseženih manj/več točk od določene meje?

Ali bo na tekmi (vključno s podaljški) oz. v določeni časovni periodi skupaj doseženo liho ali sodo število točk?

Katera izmed ekip bo zmagala z upoštevanjem handicap razlike v točkah:

  • HC -6,5 pomeni da 1. ekipi odštejemo 6,5 točk. Posledično velja, da če 1.ekipa zmaga za 7 ali več točk, potem bo dobiten tip 1, v nasprotnem bo dobiten tip 2.
  • HC 4,5 pomeni da 1. ekipi prištejemo 4,5 točke. Posledično velja, da če 2.ekipa zmaga za 5 ali več točk, potem bo dobiten tip 2, v nasprotnem bo dobiten tip 1.

Tip DA je dobiten, če se je tekma po rednem delu (vseh 9-ih iningih) končala neodločeno, ne glede na to, če se je potem podaljšek (dodatni ining) odigral ali ne.

Ali bo določena ekipa na tekmi oz. v časovni periodi (vključno s podaljški) dosegla manj/več točk od določene meje točk?

Katera ekipa bo zmagala v odigrani določeni časovni periodi (ining, polčas,…)