Pogosta vprašanja

Po prijavi na svoj konto v zgornjem meniju izberite gumb »Stave v živo«. V meniju na levi strani izberite šport, nakar se vam prikažejo vse tekme tega športa, na katere je možno staviti v živo.
Ko izberete tekmo, na katero želite vplačati stave, izberite znak »+« na desni strani, s čimer se vam prikaže celotna ponudba za to tekmo.

S klikom na posamezno kvoto se ta doda na stavni listek. Na stavnem listku lahko vplačate vsak dogodek kot Single stavo, kot kombinacijo več dogodkov ali pa ustvarite sistem. Ko dodate vse dogodke na stavni listek,  določite znesek vplačila in potrdite z gumbom »Vplačaj listek«.

Po potrditvi gre vplačilo stave v obdelavo  (nekaj sekund – še enkrat se preverijo dogodki in trenutne kvote) in če ni prišlo do sprememb, se vaš listek vplača. Za razliko od vplačila klasičnih stav je pri vplačilu stav v živo samo enkratna potrditev listka. 
Ob morebitni zavrnitvi vplačila se vam izpiše razlog zavrnitve. Po potrebi spremenite listek in ga ponovno poskusite vplačati.

Stave v živo ni možno vplačati zaradi enega izmed spodaj opisanih razlogov:

  • Kvote dogodkov na vašem listku so se spremenile. Za sprejem sprememb in ponovno vplačilo kliknite “Sprejmi spremembe in vplačaj listek”.
    V nastavitvah svojega konta v meniju “Moj profil” lahko aktivirate samodejni sprejem sprememb kvot, s čimer pospešite vplačilo stav v živo. 
  • Dogodek, katerega imate na listku, trenutno ni več v ponudbi in se je umaknil  s stavnega listka. Izberite drug dogodek ali pa vplačajte preostale dogodke.
  • V drugih (redkejših) primerih se vam izpiše razlaga poleg polja za vplačilo (premajhen/prevelik znesek vplačila, neustrezno stanje konta,…).

Kvote v ponudbi in na stavnem listku se ves čas posodabljajo, zato je vplačilo listka lahko dolgotrajno. S spodnjim opisom nastavitev lahko ta postopek pospešite.

Na svojem kontu si v meniju “Moj profil” pri postavki »Nastavitve stav v živo« lahko nastavite na kak način se vam lahko pri vplačilu stav v živo listek vplača samodejno brez dodatne potrditve ob spremembi kvote. Na voljo so naslednje možnosti samodejnega vplačila listka ob spremembi kvot:

  • Sprejmi vse spremembe kvot – stavni listek se vplača, ne glede na spremembe kvot
  • Sprejmi samo višje kvote – stavni listek se vplača, če so po spremembi kvot te višje
  • Ne sprejmi sprememb kvot – stavni listek se ob spremembi kvot ne vplača

Spremembo 2 × potrdite z gumbom “Potrdi”.

Pri vplačilu stav v živo je vplačilo dokončno in kasnejša stornacija ni mogoča.

Ko na stavni ponudbi, na določeni tekmi, izberete podrobnosti tekme, se nad stavnim listkom prikaže virtualno igrišče, na katerem se v grafični obliki prikazuje potek tekme,  podprt s statističnimi podatki. Tovrstni prikaz je možen samo pri določenih tekmah.

Stave na dogodke v živo imajo zelo dinamično ponudbo, ki se ves čas spreminja. Spremembe so posledica dogodkov, ki se dogajajo na igrišču in ki pomembno vplivajo na višino ponujenih kvot. Takšni dogodki so recimo kazenski strel, rdeči karton, nevaren prosti strel, … Zaradi tega se zgodi, da ob določenem času ni mogoče vplačati stave na celoten dogodek ali pa na posamezno stavno možnost.

Takšna kombinacija stav trenutno ni možna.

Stave v živo lahko vplačajo registrirani igralci na spletni strani e-stave.com. Na ostalih vplačilnih mestih in terminalih vplačilo stav v živo trenutno ni možno.