Super petka

Kako igramo

Igra vsebuje 36 različnih kart, kjer je vsaka karta označena z eno izmed barv (rdeča, modra, zelena, rumena) in eno izmed številk (1,2,3,4,5,6,7,8,9).Po nakupu se naključno izbere 10 kart, kjer je pet kart odprtih, pet pa zaprtih. Cilj igre je, da poskušate s petimi odprtimi kartami sestaviti eno izmed dobitnih kombinacij, ki se nahajajo v tabeli.

Vsako izmed odprtih kart imate možnost zamenjati s katerokoli izmed zaprtih. Če karte ne želite menjati, potem kliknite nanjo, da se na njej prikaže napis “ZADRŽI” (računalnik vam sam predlaga karte, ki jih zadržite) in izberite gumb POTRDI. Glede na zadržane karte, se vam v tabeli prikazuje trenutna vrednost dobitka. 

Karte, ki jih niste zadržali so se umaknile, izmed petih zaprtih kart pa s klikom na karto ali gumbom SAMODEJNO izberete toliko kart, kolikor ste jih menjali.  Če nobene karte ne želite menjati, potem morate vse označiti kot “ZADRŽI” in nato potrditi.

V igri prejmete dobitek, če imate na koncu igre odkritih pet kart, katere tvorijo eno izmed dobitnih kombinacij (za dobitek se upošteva najvišja kombinacija). Če odprte karte ne sestavljajo nobene dobitne kombinacije, potem igra nima dobitka.

Dobitna kombinacija Opis
Super Petka Pet modrih kart z zaporednimi številkami od 1 do 5
Petka Pet kart v isti barvi z zaporednimi številkami
Štirka Štiri karte z enako številko
Barva Pet kart v isti barvi
Trojka + par Tri karte z enako številko + dve karti z enako številko
Zaporedje Pet kart z zaporednimi številkami v poljubni barvi
Trojka Tri karte z enako številko
Dva para Dvakrat dve karti z enakima številkama
Par Dve karti z enakima številkama
Vrednost dobitka

Vrednost dobitka predstavlja zmnožek med ceno igre ter pripadajočim faktorjem dobitne kombinacije.

Dobitna kombinacija Faktor
Super Petka 1.000,00
Petka 125,00
Štirka 15,00
Barva 10,00
Trojka + par 4,00
Zaporedje 2,50
Trojka 1,10
Dva para 0,70
Par 0,20