Košarka

Pri košarki velja: koš = točka.
Pri košarki se lahko igra tudi drug časovni okvir trajanja tekme, če je tako dogovorjeno s strani sodelujočih (npr. 2×10 min., 4×6 min., …) in je ta zapisan pri samem dogodku.

Katera izmed ekip bo zmagala v rednem delu tekme

Katera izmed ekip bo zmagala na tekmi vključno z morebitnimi podaljški

Ali bo na končani tekmi skupaj doseženih manj ali več košev od postavljene meje košev

Ali bo v določenem delu tekme (četrtina, polčas) skupaj doseženih manj ali več košev od postavljene meje košev

Katera izmed ekip bo zmagala z upoštevanjem handicap razlike v točkah. Za napoved sta na voljo dva tipa (H1 – se nanaša na 1.ekipo ter H2 – se nanaša na 2.ekipo). Primeri napovedi:

  • H1 -8,5 pomeni da 1. ekipi na končnem rezultatu odštejemo 8,5 točk. Ta napoved bo dobitna, če 1.ekipa zmaga za 9 ali več točk
  • H1 +8,5 pomeni da 1. ekipi na končnem rezultatu prištejemo 8,5 točk. Ta napoved bo dobitna če 1.ekipa zmaga ali izgubi za manj kot 9 točk.
  • H2 -12,5 pomeni da 2. ekipi na končnem rezultatu odštejemo 12,5 točk. Ta napoved bo dobitna, če 2.ekipa zmaga za 13 ali več točk.
  • H2 +12,5 pomeni da 2. ekipi na končnem rezultatu prištejemo 12,5 točk. Ta napoved bo dobitna če 2.ekipa zmaga ali izgubi za manj kot 13 točk.

Katera izmed ekip bo zmagala v določenem delu tekme z upoštevanjem handicap razlike v točkah

  • HC -8,5 pomeni da 1. ekipi na rezultatu četrtine / polčasa odštejemo 8,5 točk. Posledično velja, da če 1.ekipa zmaga za 9 ali več točk, potem bo dobiten tip 1, v nasprotnem bo dobiten tip 2.
  • HC 6,5 pomeni da 1. ekipi na rezultatu četrtine / polčasa prištejemo 6,5 točk. Posledično velja, da če 2.ekipa zmaga za 7 ali več točk, potem bo dobiten tip 2, v nasprotnem bo dobiten tip 1.

Katera izmed ekip bo na tekmi prva dosegla določeno število košev

V primeru, da se tekma konča prej, preden katera izmed ekip doseže določeno število košev, se stavi na ta dogodek obračuna kvota 1,00.

Ali bo na tekmi vključno s podaljškom ali v določenem delu tekme skupaj doseženih sodo ali liho število košev

Stava na to, ali se bo tekma po rednem delu končala neodločeno in bo na njej odigran podaljšek

V primeru, da se redni del tekme konča neodločeno in se morda podaljšek ni igral, se za to stavo upošteva, kot da se je na tekmi odigral podaljšek.

Ali bo določena ekipa na tekmi (vključno s podaljški) dosegla manj ali več košev od postavljene meje košev

Katera izmed ekip bo v določenem delu tekme prva dosegla določeno število košev

V primeru, da se tekma oz. perioda konča prej, preden katera izmed ekip doseže določeno število košev, se stavi na ta dogodek obračuna kvota 1,00.